Na de ruime 2-6 zege van afgelopen donderdag kon VC Herentals niet veel meer fout gaan in de terugwedstrijd. Heylen begon op de bank, Luyckx kwam opnieuw in de basis.

Kontich moest dus 5x scoren en begon goed aan die opdracht want in de 5e minuut klommen de bezoekers reeds op voorsprong toen de bal na slecht ontzetten bij Sucu kwam die aan de tweede paal ongehinderd kon binnen koppen.

Herentals reageerde meteen via een voorzet van Slechten maar Verbert besloot in de grijparmen van doelman Pauwels. Aan de overzijde moest De Booij knap redding brengen na een halve omhaal van Appiah. Nadien controleerde de thuisploeg de rest van de eerste helft met nog twee kleinere kansen voor Verbert en Luyckx maar beiden besloten ofwel over of naast doel met het hoofd. Minder nieuws was er voor Slechten die na een halfuur met een kleine blessure naar de kant moest, Van Grieken was zijn vervanger.

Herentals wilde die achterstand snel ongedaan maken en knutselde in de eerste minuut van de tweede helft een mooie aanval in elkaar. Van Peer bediende Verbert die het overzicht behield en centraal Van Der Schraelen bediende maar de knal van Thomas ging via een verdediger in hoekschop.

Even later floot een goed leidende scheidsrechter een strafschop voor de thuisploeg na hands in de zestienmeter, Wouters bracht rood-wit vanop de stip op gelijke hoogte. Herentals probeerde het tempo in de wedstrijd te houden en was nog gevaarlijk via een schot van Verbert en een lage schuiver van Dufraing.

Kontich verhoogde naarmate de wedstrijd vorderde het balbezit en Angefor schoot een niet te missen kans voorlangs. Een kwartier voor tijd krulde Braspenninckx een vrije trap richting kruising maar De Booij redde de meubelen en duwde het leder in hoekschop. Diezelfde hoekschop leverde voor doel een scrimmage op waar Angefor de bal tegen de netten kon werken. Verder gebeurde er niet veel meer zodat Kontich deze overbodige wedstrijd met 1-2 kon winnen.

Eindstrijd voor promotie tussen OG Vorselaar en VC Herentals
VC Herentals plaatste zich dus zonder problemen voor de finaleronde die zal gespeeld worden op donderdag 17 en zondag 20 mei tegen OG Vorselaar dat 2 x te sterk was voor Loenhout. VC rekent op de steun van de twaalfde man.

VCH speelde met : De Booij Niel; Van Doninck Jelle; Wouters Thomas; Luyckx Lars; Schuerwegen Joris; Slechten Jochen; Verbert Jonas; Van Der Schraelen Thomas; Van De Weyer Dries; Van Peer Nick en Dufraing Kevin.
Bank: Van Egdom Nick; Verlinden Lode; Heylen Gerd; Van Grieken Marc.

Vervangingen: 31e Van Grieken Marc voor Slechten Jochen; 78e Van Egdom Nick voor Van Grieken Marc; 82e Verlinden Lode voor Van Der Schraelen Thomas.

Doelpunten: 5e Sucu Ozan Arman 0 – 1 ; 52e Wouters Thomas 1 – 1 (pen) . 77e Angafor Bunow 1 - 2.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws.